Fogyás bandra, Blogarchívum

Az emberi történelem legerősebb robbanásai

fogyás bandra

Az avatást megelőző misére igyekvő Pad Jenő, az egykori kántor pedig azt mondja a családról: jó dolgos emberek voltak, neveltek hat gyereket, és jól művelték a földet, míg a téesz el nem vette tőlük. Bándi életének két helyszíne jellemzi őt: mögötte az iskola, előtte a templom.

fogyás bandra

Ebben az épületben kezdte tanulmányait a köztársasági elnök. Az épületen nincs emléktábla.

fogyás bandra

Kész Zoltánnal, a térség országgyűlési képviselőjével is találkozunk Bándon. Azt az önmeghatározását idézte, hogy egész életében próbált rendes ember lenni. Beszélt az iskoláról, Kati néniről aki megtanította Mádl Ferencet a betűvetésre, későbbi szenvedélyére az olvasásra és az írásra.

fogyás bandra

Szoboravató beszédében Kövér László házelnök méltatta Mádl Ferenc munkásságát. Azzal kezdte, hogy az öt éves fiú egy karácsonyi misén a szomszédos Márkó templomának oltárképén megijedt az oroszlántól. Az édesapja elmagyarázta, hogy az oroszlán képében megjelenő gonoszt legyőzi a jó, aki Szent Márk, a templom fogyás bandra.

fogyás bandra

Mádl Ferencben kialakult a jó és a rossz megkülönböztetésének képessége, s bár sokszor állította választás elé az élet, mindig a jó utat választotta — fogalmazott Kövér László.

Lehet, hogy érdekel