C1 fogyás

c1 fogyás

c1 fogyás

Az autó hűtőrendszere egy speciális fagyálló folyadék és víz keverékét keringeti a motor hűtőköreiben, ezzel segít biztosítani a motor normális üzemi hőmérsékletét működés közben. Nézzük 3 gyakori okot, amit hűtőfolyadék szivárgását eredményezheti: 1.

Sikeres FOGYÁS 2020-ban - Stílus csevej Anettel

Repedés c1 fogyás zárókupakján Az autó vízhűtőjében nyomás van, ezt a nyomást csak tökéletes zárt rendszer tudja megtartani. Ha a vízhűtő zárókupakján valamilyen sérülés vagy repedés látható, akkor a nyomás alatt lévő rendszer miatt tapasztalhatsz szivárgás a kupak körül.

c1 fogyás

Ez egy nyomáspróbával is ellenőrizhető. Gyakran előfordul, hogy a hűtőfolyadék nem a külvilágba távozik, hanem a motorba.

BNO főcsoportok

Teljesítmény visszaesés tapasztalható, észlelheted azt is, hog gőz távozik a kipufogóból nagyobb mennyiségben és a hűtőfolyadék szintje csökken, látszólag minden ok nélkül. Ilyenkor azonnal pótolni kell az elveszített hűtőfolyadékot és gyakran szükséges ellenőrizni a folyadék szintjét.

c1 fogyás

Természetesen ez még nem oldja meg a problémát, de a túlmelegedés miatti motorhiba megelőzését mindenképpen, addig is, amíg a probléma valódi okát el nem hárítod. Az ilyen jellegű "szivárgást" motorhiba okozza: motorblokk, hengerfej tömítés elöregedése, repedt hengerfej.

c1 fogyás

Külső szivárgás Ezt a legkönnyebb észrevenni és a hiba okát azonosítani. Gyakran előfordul, hogy ha a hűtőfolyadék kifelés c1 fogyás, akkor rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadékvesztés történik és a motor gyorsan túlmelegszik. Ennek oka lehet például: korrodált, lyukas vízhűtő, egy laza bilincs, lyukas vízcső, éppen széthullni készülő vízpumpa.

  • Lelkes fogyás
  • Legjobb zsírégető jelent
  • Vékony le a sarasota
  • Hogyan lehet, hogy a felesége lefogy

Ha a hűtőfolyadék szintjében csökkenést észlelsz mindenképp pótold a hiányzó mennyiséget és fordulj szakemberhez minél előbb, hogy elkerüld a költséges javításokat.

Lehet, hogy érdekel