Tiszta ételek

A tiszta étkezés receptje

Bármennyire hangzatosnak tűnik is az elnevezés, az ún.

fogyás nih

A tiszta étkezés megvalósítása napjainkban sem lehetetlen, csupán néhány alapvető szabályt kell betartani, hogy még egészségesebb és tudatosabb életmódot folytathassunk. Válogasd meg az alapanyagokat A tiszta étkezés alapja, hogy csak és kizárólag tiszta forrásból származó, ellenőrzött élelmiszereket fogyasszunk.

  • A tiszta étkezés piszkos kis hazugságai - Dívány
  • A Clean Eating 13 aranyszabálya | Clean Eating Magyarország

Szerencsére ma már egyre több biotermék kapható, a biopiacokról nem is beszélve. De más, megbízható tiszta ételek — termelőktől, ismerősöktől  — is beszerezhetjük ételeinket, a lényeg, hogy vegyszer- és tartósítószermentes termékeket vásároljunk.

Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Szakértői blogok » Táplálkozás » 4 fontos lépés a tiszta étkezéshez — így kezdd el a clean eatinget!

Főzz A legbiztosabbra akkor mehetsz ételeid minőségét illetően, ha te magad készíted el őket. Egészséges, organikus alapanyagokból csakis reformételek készíthetőek, és csak ekkor tudsz igazán minden pici részletre, hozzávalóra figyelni. Ráadásul még azt a pénzt is megspórolhatod így, amit egyébként a drágább, de lényegesen jobb minőségű ételek megvásárlására költesz.

A tiszta táplálkozás 11 szabálya

Óvatosan a csomagolással Az egészséges étkezés a környezettudatossággal is nagy mértékben összefüggésben áll. A csomagolt áruk nem csak rengeteg szemetet termelnek, de nagy részük egész biztosan nem bio. Ha teheted, vásárolj csomagolásmentesen húst, fűszereket, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, és tárold pici dobozkákban vagy lebomló zacskókban őket.

biztonságos fogyás 6 hét alatt

A részletekre is ügyelj Ha a főbb alapanyagokat biotermékekre cseréljük, már nagyon sokat teszünk a tisztábbegészségesebb étkezésért. Azonban olyan apróságokra is érdemes ügyelni, mint a zsiradék vagy a fűszerezés.

A tiszta étkezés receptje

Tiszta ételek sokkal egyszerűbb előkapni a delikátot a fűszerespolcról, magas adaléktartalma miatt azonban jobb, ha mi magunk készítjük aszalt zöldségekből. Tápértéke mellett az íze is sokkal markánsabb.

eo fogyás

A zsiradékot pedig érdemes váltogatni, hol növényi pl. Fotó: RF.

Lehet, hogy érdekel