Karcsúsító bukkan, Zsírégető, salaktalanító, vízhajtó - Fogyókúra | Femina
Karcsúsító halas diéta
Karcsúsító halas diéta Magyar Konyha Most hogy nyárias meleg van, és egy hét múlva nyitnak a strandok, még azok is fogyózni kezdenek, akik eddig nem nagyon törődtek a telt vonalaikkal.
Biztos fogyásra számíthatunk, ha egészséges és sovány halmenün élünk egy-két hétig.
A következő ételek ízletesek, és ha utánaszámolunk, nem is kerülnek sokba. Tőkehal citromos vajjal, lencsés rizottóval Hozzávalók: 4 szelet tőkehal darabja 15 dkg1 citrom, 6 dkg vaj, 4 szál kisebb póréhagyma, mogyorónyi gyömbérgumó vagy 2 késhegynyi gyömbérpor4 evőkanál olíva olaj, 15 dkg nagyszemű rizs, 1 liter szárnyas húslé kockából15 dkg vörös lencse, só A citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk. Héját finoman lereszeljük, levét kinyomjuk.
A vajat a citrom reszelt héjával, levével, kevés sóval elkeverjük, hidegre tesszük. A pórét megtisztítjuk, karcsúsító bukkan, vékony karikákra vágjuk, kevés szárát egészben hagyva félretesszük.
A 15 leghatékonyabb karcsúsító gyógynövény Egészségvédő hatásait tekintve az erdei mályva, vagyis a Malva sylvestris is kiválóan alkalmazható - melynek leveleit és virágait használják fel gyógyításra - ám, ha a belőle készült tea segítségével elsősorban fogyni akarsz, érdemes a fodros mályvát - Malva verticellata - választanod.
A gyömbért meghámozzuk, fokhagymapréssel összezúzzuk. A húslét szakaszosan hozzáöntve, kevergetve kb.
Testes vagy túlsúlyos? - A fogyókúrák története
Végül a kiválogatott, megmosott lencsét hozzáadva, kevergetve még percig főzzük, ezzel elkészítettük a karcsúsító bukkan. Közben a halszeleteket hideg vízzel lemossuk, leszárítjuk, gyengén sózzuk, a maradék olajon mindkét oldalán percig sütjük.
A rizottót meleg tányérokra rendezzük, elhelyezzük melléjük a forró halszeleteket, elosztjuk rájuk a citromos vajat, és díszítjük a tányért zöld pórészálakkal, esetleg citromkarikákkal is.
Narancsos tengeri lazac fokhagymás tartárral Hozzávalók: 4 szelet tengeri lazac darabja 15 dkg75 dkg egyforma kisebb burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 dl zöldséglé kockából1 teáskanál közepesen csípős mustár, 3 evőkanál borecet, 4 evőkanál olaj, 1 db narancs, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl majonéz, 0,5 dl joghurt, 0,5 fej endívia vagy karcsúsító bukkan friss saláta, 1 csomag kapor, 2 evőkanál citromlé, 2 db tojás, 2 evőkanál liszt, 0,5 dl fehérbor, 0,5 dkg vaj, só, bors Fogyás jön ki a quetiapin burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
Derék karcsúsító gyakorlatok nyárra
A zöldséglét felforraljuk, benne a hagymát 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárt, borecetet, olajat, sózzuk, borsozzuk, az egészet elkeverjük, majd a burgonyára öntjük, karcsúsító bukkan fél órára rajta hagyjuk. A narancsot forró vízzel lemossuk, megszárítjuk. Héjából egy teáskanálnyit lereszelünk.
- Minden napra találtunk három tápláló főfogást — mindezt napi kalóriából!
- Karcsúsító halas diéta
- Testes vagy túlsúlyos? - A fogyókúrák története
Egy fél narancs levét kipréseljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
A majonézt vagy diétásabb ha jogonézt, esetleg sima kefírt használunk a fokhagymával, a narancs reszelt héjával és a levével elkeverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. A salátát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, szélesebb csíkokra vágjuk.
Testes vagy túlsúlyos? Egy angol üzletember, még jóval a forradalmian új étrendjéről ismertté vált Robert Atkins előtt felismerte a szénhidrátmentes diéta jótékony hatásait.
A kaprot megmossuk, szárítva finomra vágjuk. A halszeleteket megmossuk, megszárítjuk, majd citromlével meglocsoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
Egy hét alatt le a hassal - karcsúsító étrend hétfőtől vasárnapig!
A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk. A sárgákat a liszttel és a borral simára keverjük.
A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A halszeleteket letöröljük, a tojásos masszába forgatjuk, a megolvasztott vajon mindkét oldalát 3 percig sütjük. A burgonyáról leöntjük a levet, s megszórjuk a vágott kaporral és a salátával.
A halszeleteket a burgonyával, salátával, fokhagymás mártással, narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk.