Fogyás pert

Elhízás, túlsúly, fogyás, fogyókúra, diéta - multivitaminbol

PROTEIN porok a FOGYÓKÚRÁBAN - 40kg fogyás és ami mögötte van

Hirdetés Egyre több élelmiszer tartalmaz cukor helyett édesítőszert, ezek közül az egyik leggyakoribb a szorbitol. A szorbitol azonban igen kis mértékben szívódik fel a vékonybélből és emiatt hasmenést okozhat.

hogyan fogyunk otthon

A Fogyás pert Medical Journal folyóiratban megjelent közlemény két olyan esetről is beszámolt, mely a címet alátámasztja. Mindkét beteg krónikus hasmenés, hasi fájdalom és nagymértékű fogyás miatt jelentkezett orvosánál.

10 egyszerű módszer a zsírégetésre

Bár mindkét esetben igen körültekintő kivizsgálást végeztek, a probléma hátterére mégis a táplálkozási szokások alapos feltárása világított rá: mindkét beteg rengeteg cukormentes rágógumit és édesítőszert fogyasztott. Az első beteg, egy 21 éves hölgy rágógumi fogyasztással naponta g szorbitolt juttatott a szervezetébe egy rágóban kb.

olyan rágcsálók, amelyek jó fogyni

A második beteg, egy 46 éves férfi pedig naponta 20 cukormentes rágó és g édesítőszer fogyasztását vallotta be, ami naponta összességében 30g szorbitol terhelést jelentett. Mindkét beteg esetében a szorbitol azonnali megvonása a panaszok megszűnéséhez és a testsúly, valamint a bélműködés rendeződéséhez vezetett. Az összetevők fogyasztásából származtatható lehetséges mellékhatásokat általában apró betűvel tüntetik fel a terméken, ezért lehet, hogy sok fogyasztó tényleg nincs tisztában a fogyasztott szorbitol hasmenést fokozó tulajdonságával.

segít a férjemnek lefogyni

Juergen Bauditz, a kutatócsoport vezetője.

Lehet, hogy érdekel