70 fogyás. Mire utalhat a hirtelen fogyás?

A dietetikus tanácsai fogyni vágyóknak

Ehhez adva egy kis inspirációt faggattuk ki a 39 éves kaposvári anyukát, Csutorás Melindát, akinél régen még kiló körül járt a mérleg.

A dietetikus tanácsai fogyni vágyóknak

A mára már majdnem 70 kilót meghaladó fogyás történetét járjuk most végig, hogy milyen elhatározásból állt neki és miért, valamint hogy mennyiben segített neki elérni a célját a Fitness Aréna.

Hirdetés Mesélj egy kicsit magadról!

Melyik az, ami jobban számít?

Mikor kezdtél neki a diétának? Egy éve már nem csak az étkezésre figyelek oda, hanem edzek is, heti hatszor másfél órát állok rá a futógépre, de ha annyit nem tudok, 75 percet mindenképpen futok egy edzés alkalmával. Mindezt megelőzően próbáltál már valamilyen módszert a fogyás érdekében?

A dietetikus tanácsai fogyni vágyóknak | Futásról Nőknek

Sajnos PCO-val diagnosztizáltak, ami egy olyan jellegű betegség melynél a legkisebb szervezetbe vitt ételtől is hízik az ember. Felírtak rá egy gyógyszert, amitől elment az étvágyam, így jöttek egymás után a különböző csodaszerek is, amiknek köszönhetően hullámzott a súlyom, de nem voltak különösebben hatásosak.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére. Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Miért pont három éve jött el az a pont, hogy komolyan nekiálltál diétázni? Előtte kifogásokat gyártottam, de nem is másoknak, magamnak. Amíg a kisfiam alsó osztályba járt takarózhattam azzal, hogy tanulnom kell vele otthon, ráfogtam a munka utáni fáradtságra, a diétázással kapcsolatban pedig többször elhangzott az az érv magamban, hogy edzés nélkül ugyan mi haszna lenne?

Biztos recept a fogyásra: 70% táplálkozás, 30% edzés | Kaposvár kisberikonyvtar.hu

Mégis nekiálltál. Igen, elkezdtem hatékonyan diétázni, mindenféle fogyasztószer nélkül, szénhidrát mentesen étkeztem körülbelül 2 évig, hogy egy olyan testsúlyt érjek el, amivel be merek lépni egy edzőterembe. Első körben az infrabiciklire esett a választásom, de sajnos számomra nem hozta el azt az eredményt, amit vártam. Gondoltam, ha már edzek, legyen meg a fáradtság az összes porcikámban eltöltött óra után.

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Hogy esett a választás ezután a Fitness Arénára? Mindössze egy személyi edzőt ismertem Kaposváron, aki régebben adott tanácsot a kisfiammal kapcsolatban is, ő volt a Varga Miki, így választottam a termet is. Ő segített az első lépésekben. Mik voltak a célok az edzőteremben? Nem nagyon szerettem volna izmosodni, az elsődleges cél a súlyvesztés volt, ezért jött a a kardió, ezen belül is a futás.

Diéta vagy mozgás? Melyik az, ami jobban számít? | Peak girl

Az elején gyors sétával kezdtem, ez volt egy éve, mikor kiló felé mozogtam, azóta pedig nagy utat tettem meg, fokozatosan növelve a sebességet. Mára már simán megy az intenzív kocogás másfél órán keresztül heti hatszor.

70 fogyás

Bejött a választásod? Mik a tapasztalataid a teremmel kapcsolatban? Bármilyen kérésem vagy kérdésem volt a Fitness Arénában bárkihez fordulhattam, több személyi edző is gratulált a hónapok alatt. Számomra jó érzés valahova tartozni, elismerik a sikert, lelkesítenek de volt, hogy egy-egy edzés után megöleltek, és olyan impulzusokat kaptam tőlük ezalatt a pár hónap alatt, amit nem cserélnék el másra.

Számokban van még cél, amit el szeretnél érni?

70 fogyás

Innentől kezdve a számok így 80 70 fogyás alatt már nem dominálnak. Az sokkal fontosabb, hogy besétálva egy-egy üzletbe jók rám az S-es, M-es ruhák. A kezdetekben akadt olyan ruhám, ami akkora volt, hogy már méretben sem tudták meghatározni, sportolni as nadrágban jöttem, most es van rajtam.

Azt hiszem ez mindent elmond.

70 fogyás

Mit mondanál azoknak, akik hasonló helyzetben vannak? Szüksége van az embernek 70 fogyás bátorításra és támogatásra, számomra az ismerősök 70 fogyás barátok "bókjai" felbecsülhetetlenek, de az edzőteremben kapott kedves szavak is jó hatással vannak az emberre.

70 fogyás

Ha rám hallgat valaki akkor nem drasztikus változtatással kezdi, a cél inkább a fokozatosság. Szoktassuk le a szervezetünket a cukros üdítőkről, mondjunk búcsút bizonyos ételeknek, és szakaszosan edzünk többet és többet.

Még annyi talán, hogy ne féljenek segítséget kérni szakembertől vagy személyi edzőtől, olyanoktól, akik tényleg értenek ehhez, merjenek tanácsot kérni, merjenek eljutni addig, hogy lemennek edzeni egy terembe. Mik a jövőbeli tervek? Kiköltözök Írországba a napokban. Ott van egy ismerősöm, 70 fogyás 30 éve testépítéssel foglalkozik, ő felajánlotta a segítségét, így ha elérem a 70 kilót akkor belevágunk a súlyzós edzésekbe.

70 fogyás

Ez következik most, amit úszással szeretnék majd kombinálni. Amikor hazalátogatok pedig biztosan a családom után az első utam a Fitness Arénába fog vezetni és meglátogatom a futógépem.

Lehet, hogy érdekel